Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portions-Janssons på gravlax

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Janssons frestelse hör hemma på julbordet. Är du inte så förtjust i den salta ansjovisen kan du göra en med gravad lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj små portionsformar ca 8 cm i diameter.
  2. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. skala och skiva löken. Skär gravlaxen i cm breda remsor. Stek löken mjuk och glansig i smör.
  3. Varva potatis, lök och lax i formarna. Salta och peppra lite lätt mellan varven, men tänk på att laxen är salt i sig. Fördela grädden i formarna och toppa med ströbrödet.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är klar och ytan fått gyllenbrun färg. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.