Knapriga formar som serveras med italienska delikatesser. Härlig blandning av potatis, mozzarella och pinjenötter lämnar garanterat ingen oberörd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Borsta och skölj av potatisen. Koka den i lättsaltat vatten under lock tills den är mjuk men inte överkokt. Häll av vattnet och ånga av potatisen väl. Låt svalna.
- Skär mozzarellan i små bitar. Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så att de inte bränns. Finhacka nötterna och blanda dem med ströbrödet.
- Smörj formarna med olivolja och bröa dem sedan med ströbrödsmixen. Spara lite av blandningen för att strö över de fyllda formarna.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i och fräs finhackad schalottenlök varsamt utan att den tar färg, ca 3 minuter. Rör ner örter och rucola i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.
- Skala potatisen och pressa med en potatispress ner den i en bunke. Tillsätt den frästa blandningen, mozzarella, ägg och salt och peppar. Blanda försiktigt med en gaffel så att blandningen behåller sin fluffighet. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
- Fyll formarna med blandningen och avsluta med att strö över det sista av ströbrödsmixen. Grädda formarna mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills de är genomgräddade och har fått fin färg.
- Servera potatiskakan med det kallskurna vid sidan om.
Publicerat den
30 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar