Instruktioner
Blanda marinaden och lägg i kalkonbröstet. Använd gärna en tjock plastpåse att marinera kalkonbröstet i. Vänd påsen då och då. Marinera minst 6 timmar, gärna längre. Placera kalkonbröstet i en avlång sockerkaksform eller trång ugnssäker form. Stek i 175° (grader) ugn tills innertemperaturen visar 63° (grader) . Använd köttermometer. Stektid ca 90 minuter. Späd under stekningen med marinaden. Låt kalkonbröstet vila under folie medan såsen tillagas. Häll steksky och resten av marinaden i en kastrull och koka upp. Blanda grädden med mjölet och tillsätt. Smaksätt med rosépeppar, salt och portvinsgelé. Servera bröstet med såsen och rotfruktspytt. Rotfruktspytt: Bryn tärnade morötter, palsternackor, kålrot och eventuellt rödbetor i smör och smaksätt med salt. Låt grönsakerna ångas mjuka.