Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsmarinerat kalkonbröst

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blanda marinaden och lägg i kalkonbröstet. Använd gärna en tjock plastpåse att marinera kalkonbröstet i. Vänd påsen då och då. Marinera minst 6 timmar, gärna längre. Placera kalkonbröstet i en avlång sockerkaksform eller trång ugnssäker form. Stek i 175° (grader) ugn tills innertemperaturen visar 63° (grader) . Använd köttermometer. Stektid ca 90 minuter. Späd under stekningen med marinaden. Låt kalkonbröstet vila under folie medan såsen tillagas. Häll steksky och resten av marinaden i en kastrull och koka upp. Blanda grädden med mjölet och tillsätt. Smaksätt med rosépeppar, salt och portvinsgelé. Servera bröstet med såsen och rotfruktspytt. Rotfruktspytt: Bryn tärnade morötter, palsternackor, kålrot och eventuellt rödbetor i smör och smaksätt med salt. Låt grönsakerna ångas mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.