Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och linsgryta med persiljesalsa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En grytig soppa, eller soppig gryta? Hela familjens favorit är den hur som helst. Barnen jublar hemma hos oss när det bjuds på den här soppan till middag, det är sant! Potatisarna går finfint att byta ut mot blomkål, palsternacka eller jordärtskocka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och koka dem mjuka. Fräs lök och morot i olja i en stor kastrull. Lägg i potatisen och fortsätt fräsa en stund. Lägg ner grönsaksbuljongtärningar och tillsätt tomaterna. Låt koka ca 15 minuter under lock.
  2. Häll av vattnet från linserna och blanda ner dem i grytan, späd med vatten till önskad konsistens. Låt koka ihop en liten stund och smaka av med salt.
  3. Persiljesalsa: Mixa skalade vitlöksklyftor och hackad persilja med olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera soppan tillsammans med persiljesalsan och eventuellt ett bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.