Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis på rosmarinspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett dekorativt och annorlunda sätt att servera potatis. Doften av färsk rosmarin är underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i potatisarna och koka dem 10 minuter tills de börjar bli mjuka. Låt potatisarna rinna av och svalna lätt.
  2. Ta av rosmarinbladen från kvistarna, lämna bladen på toppen av kvisten. Hacka 1 msk av bladen och lägg åt sidan. Gör hål i potatisarna med ett grillspett av trä. Trä tre potatisar på varje rosmarinkvist.
  3. Lägg rosmarin- och potatisspetten på en plåt. Blanda vitlök, olivolja och de hackade rosmarinbladen i en skål och pensla potatisarna med blandningen. Stek potatisen i ugnen 15-20 minuter tills gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.