Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbullar med getost och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel vegetarisk rätt med lite hetta, de som inte vill äta vegetarisk, lägg till stekt bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Häll av och låt svalna. Riv den grovt på rivjärn eller mosa med en gaffel. Lägg i en skål.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Smula getosten.
  3. Blanda potatisen med chili, vitlök, getost, persilja, ägg och 1 tsk salt. Låt gärna stå och svälla 10-15 minuter.
  4. Gör under tiden dressingen till salladen. Blanda vinägern med 3 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Forma pannbiffstora bullar av potatisblandningen. Stek dem gyllene i olja och smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
  6. Blanda salladen med vinägretten och valnötterna. Servera potatisbullarna med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.