Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig favoriträtt här hemma. Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Skär purjolöken i slantar och kasslern i strimlor. Varva potatis, purjolök och kassler i en smord ugnsform. Spara lite purjolöksslantar till garnering.
  3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Blanda i maizena, späd med grädden och låt koka några minuter under omrörning. Krydda med salvia och senap. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
  4. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen i ca 35 minuter. Toppa med purjolök och några färska salviablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.