Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med päron och crème fraîche

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Blev inspirerad av Queenies "Potatismos med fil och gräslök" men saknade ingredienser, vilket ledde till denna något annorlunda, men goda, variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i klyftor, koka sedan upp och låt stå tills potatisen är "överkokt" (känn efter med en gaffel så att den är mjuk och fin). Skär päronet i klyftor.
  2. När potatisen kokat färdigt häller du av vattnet och tillsätter päronklyftorna. Mosa dem, helst med hjälp av en potatismosare och häll sedan ca 1/4 burk crème fraîche franska örter i kastrullen. Använd en gaffel för att blanda runt och göra moset så slätt som möjligt.
  3. Krydda med flingsalt, vit- och svartpeppar. Smaka av, är smaken för dov kan du lägga till lite vanligt salt för att förstärka.
  4. Smaklig måltid! Serveras helst till kryddiga biffar, curry, eller annan salt mat som balanserar sötman i moset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.