- Serverar: 1-2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Blev inspirerad av Queenies "Potatismos med fil och gräslök" men saknade ingredienser, vilket ledde till denna något annorlunda, men goda, variant.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i klyftor, koka sedan upp och låt stå tills potatisen är "överkokt" (känn efter med en gaffel så att den är mjuk och fin). Skär päronet i klyftor.
- När potatisen kokat färdigt häller du av vattnet och tillsätter päronklyftorna. Mosa dem, helst med hjälp av en potatismosare och häll sedan ca 1/4 burk crème fraîche franska örter i kastrullen. Använd en gaffel för att blanda runt och göra moset så slätt som möjligt.
- Krydda med flingsalt, vit- och svartpeppar. Smaka av, är smaken för dov kan du lägga till lite vanligt salt för att förstärka.
- Smaklig måltid! Serveras helst till kryddiga biffar, curry, eller annan salt mat som balanserar sötman i moset.
Publicerat den
4 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar