Bakelsen har en mjuk apelsin- och mandelbotten med fluffig nougatkräm och en dekorativ prinsesskrona. Det blir en delikat liten bakelse för en stor eller liten fest.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare.
- Rör matfettet smidigt, gärna med en elvisp. Rör ner mandelmasserivet, ett ägg i taget samt apelsinsaft och apelsinskal.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smöra och bröa en form, 20x30 cm. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 10-12 minuter.
- Stjälp försiktigt upp kakan. Låt den kallna på galler. Ta med ett kakmått eller glas ut 15 runda kakor.
- Gör nougatkrämen. Riv nougaten grovt eller dela den i bitar i en skål. Rör ner äggulorna i nougaten. Rör ner kesellan.
- Fyll spritsen med nougatkräm. Spritsa en stor fyllig ros på varje kakbotten. Låt dem stå i kylen.
- Gör garneringen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Häll chokladen i en liten pappersstrut. Klipp ett hål i strutens spets.
- Spritsa ut 15 prinsesskronor på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna. Garnera varje bakelse med prinsesskrona.
- De kakbitar som blir över när bottnarna tagits ut kan förvandlas till tiramisubakelser. Lägg bitarna i portionsskålar. Dränk in dem med likör och kaffe. Täck med vispad grädde och pudra kakao över.
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar