Prosciuttoskinka och provoloneost smälter samman mellan tunna skivor kalvkött. Servera med en mustig tomatsås och pasta.
Instruktioner
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i lök och vitlök och fräs under omrörning två minuter. Tillsätt passerade tomater och låt sjuda tio minuter. Strimla basilikabladen och blanda ner basilika och resten av olivoljan i såsen. Krydda med socker, salt och peppar och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som är ca 30x20 cm med olja. Lägg mjölet på en tallrik och vänd schnitzlarna i mjölet.
- Smält smöret i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i schnitzlarna, i omgångar om det behövs, och bryn dem en-två minuter på varje sida, tills gyllene.
- Lägg fyra schnitzlar i ett lager i formen. Lägg en skiva provolone och en skiva prosciuttio på varje schnitzel. Lägg på resten av schnitzlarna.
- Häll på tomatsåsen, täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen 20 minuter. Strö över parmesanost och persilja och servera.
Publicerat den
31 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar