Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalska potatisplättar med grönsakssalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegoda potatisplättar med smak av fetaost och vitlök serveras med en frisk salsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med salsan: Skölj och fintärna grönsakerna, lägg dem i en skål. Tillsätt vinäger, socker och olja. Smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt så att grönsakerna börjar svettas. Låt stå och dra medan plättarna görs i ordning.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatis och lök. Riv dem grovt och pressa ur vätskan. Smula ner fetaosten. Tillsätt maizena, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda väl. Stek små plättar i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Efterstek dem sedan på en plåt i ugnen i ca 10-15 min.
  3. Servera plättarna med salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.