Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provensalsk tapenade

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den ljuvliga dipsåsen med svarta oliver är perfekt att breda på knaprig toast och utmärkt som aptitretare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg oliver, sardeller, persilja, timjan och vitlöksklyftor i en mixer eller matberedare och mixa till en grov pasta.
  2. Låt mixern vara igång och mixa under tiden ner oljan i en fin stråle tills tapenaden är jämn och slät, som en tjock sås. Lägg över i en serveringsskål och täck över med plastfolie. Låt stå kallt fram till serveringen.
  3. Rosta brödskivorna och dela dem i långa strimlor eller trianglar. Servera brödet med tapenaden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.