- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Oemotståndligt god paj med grön dressing.
Instruktioner
- Gör pajdegen och klä en form, gärna med avtagbar kant, ställ i kylen.
- Snitta, skölj och skiva purjon.
Koka upp lite lättsaltat vatten och koka purjon i ca 2-3 minuter, så den nätt och jämnt blir mjuk.
Vispa sönder äggen och blanda i keso, salt, peppar, ost och purjo, blanda väl.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden som pajen står i ugnen så hinner man göra dressingen.
Tina spenaten och kör den i en mixer.
Blanda i dill, persilja, gräslök och pressa i en vitlöksklyfta.
Blanda i den gröna purén med majonnäsen.
Salta och peppra.
- Tycker man att dressingen är lite för tjock eller fast, blanda i lite filmjölk eller cremé fraiche.
- Servera pajen varm/ljum med den gröna dressingen och gärna med en lätt sallad till. Hur gott som helst och så lätt.
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar