Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolökspaj med Sauce Verte.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Oemotståndligt god paj med grön dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen och klä en form, gärna med avtagbar kant, ställ i kylen.
  2. Snitta, skölj och skiva purjon. Koka upp lite lättsaltat vatten och koka purjon i ca 2-3 minuter, så den nätt och jämnt blir mjuk. Vispa sönder äggen och blanda i keso, salt, peppar, ost och purjo, blanda väl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden som pajen står i ugnen så hinner man göra dressingen. Tina spenaten och kör den i en mixer. Blanda i dill, persilja, gräslök och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda i den gröna purén med majonnäsen. Salta och peppra.
  3. Tycker man att dressingen är lite för tjock eller fast, blanda i lite filmjölk eller cremé fraiche.
  4. Servera pajen varm/ljum med den gröna dressingen och gärna med en lätt sallad till. Hur gott som helst och så lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.