Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche Lorraine

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god och matig paj med skinka och emmentalerost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, mjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Låt den stå ca 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Skär fläsket i tärningar och bryn dem lätt i smör i en stekpanna. Låt svalna och lägg tärningarna i botten av pajformen och därefter osten.
  3. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och kryddor. Häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.
  4. Servera gärna med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • muminlotta 13 oktober 2011

    Vi gjorde dennna på jobbet. Alla tyckte den var jättegod. Kan rekommenderas

  • miaapple 6 maj 2017

    Smaskigt recept som uppskattades av alla. Tog 50/50 vetemjöl/majsmjöl, ngt jag gillar personligen men det är ju olika, det ger en frasig och god kant.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.