Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quiche lorraine

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen. Under tiden gör ni i ordning fyllningen.
  3. Tärna skinkan, både kokt och rökt. Skala och finhacka löken. Gör den mjuk i en panna och låt svalna av. Hacka örterna. Pressa vitlökarna. Blanda allt i en skål. I en annan skål vispar ni äggen. Tillsätt grädden, den rivna osten, salt och peppar.
  4. Pressa ut degen i en pajform med löstagbar botten. Se till att kanten täcks, nagga med gaffel i botten. Sätt in pajskalet i frysen i tio minuter innan gräddningen, då lyfter inte degen.
  5. Grädda i tio minuter, ta ut formen (öka ugnsvärmen till 225 grader) lägg i skinkblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter eller tills den har fått fin färg! Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilsemily 3 juli 2010

    Du har säkert ätit nåt liknande även om ni inte kallar det Quiche. Du hittar Quiche lorraine reseptet med bild hos matklubben.se. Kram lillebror

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.