Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber med marängtopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vacker och enkel dessert med en ljuvlig kombination av rabarber och maräng. En dessert som imponerar på gästerna. Det är gott att toppa rabarberkrämen med hackade jordgubbar innan man spritsar marängen i glasen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten, socker, citronskal och vaniljsocker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk ca 4-5 minuter. Rör ut potatismjölet i vattnet och tillsätt rabarbern under omrörning. Låt allt sjuda upp och dra kastrullen från värmen. Fördela rabarberkrämen i 4 glas. Låt krämen svalna till rumstemperatur.
  3. Marängtopp: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och kan vända bunken upp och ner utan att marängsmeten rinner ut.
  4. Spritsa eller klicka marängen över krämen. Strö på mandelspån eller hackade pistaschnötter. Grädda högt upp i ugnen i ½-1 minut, tills marängen har fått lite färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. En liten gasolbrännare kan också användas för att ge färg.
  5. Servera direkt med vaniljvisp eller gräddglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.