Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och hallonpaj med mandeltopping

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter.
  2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 timme.
  3. Kavla ut degen och fodra formen med den. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i frysen 1 timme. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 10 minuter.
  4. Sänk ugnsvärmen till 175°. Skär rabarbern i bitar, lägg bitarna i en skål och vänd dem i socker och potatismjöl. Lägg rabarbern i pajskalet och strö över hallonen.
  5. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar. Blanda ihop allt med socker och mjöl till en smuldeg. Strö smuldegen över fyllningen och grädda 35-40 minuter.
  6. Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.