Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber under marängtäcke

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna tårta bör du passa på att göra på våren när rabarbern är späd och extra god och syrlig. Servera gärna pajen med lite grädde eller mjukrörd vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och matfett skuret i bitar i en matberedare. Arbeta samman allt till en grynig massa.
  2. Tillsätt ägget. Arbeta samman allt till en deg. Kavla eller platta ut degen till en rund platta, ca 28 cm i diameter, direkt på en bakpappersklädd plåt.
  3. Vik in kanten ca 2 cm. Gör med en mjölad gaffel ett mönster runt kanten. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt degel vila i kylen ca 10 minuter.
  4. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  5. Gör fyllningen: Skala rabarbern. Skär den 1 ca 3 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och riven ingefära. Låt blandningen koka ca 5 minuter.
  6. Låt allt kallna. Ta med en hålslev upp rabarberbitarna. Låt dem rinna av väl. Fördela rabarberbitarna i pajskalet.
  7. Gör marängtäcket: Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda sedan försiktigt ner sockret. Fördela marängsmeten ovanpå rabarbern. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Variera fyllningen: Uteslut ingefäran och blanda rivet skal och saft av en limefrukt i fyllningen. Blanda ner 1 liter jordgubbar, i bitar, i rabarberkoket när det har kokat 5 minuter. Låt blandningen kallna och följ sedan grundreceptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.