Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersaft

 
Skriv ut

En fräsch saft som även passar som måltidsdryck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten och lägg i rabarberbitarna. Låt koka tills rabarbern är lös. Låt svalna lite grann. Riv skalet av 2 tvättade apelsiner och 2 tvättade citroner. Pressa dem sen och blanda ner juicen och skalet i rabarberröran. Låt stå en stund.
  2. Sila saften genom en silduk. Tillsätt 25 g citronsyra och 1 rågat krm natriumbensoat, samt 1kg strösocker. Rör tills sockret löst sig. Häll upp i rengjorda flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.