Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersaft med vanilj

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Enkel och god. Den här saften har jag gjort i flera omgångar hemma i sommar/höst, till min sambos stora förtjusning. Jag har fått ut ca 7-8 liter saft vid varje omgång. Den är enkel att göra och smakar himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj o tärna rabarberna, tvätta o skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 4 cm stora bitar. Lägg allt detta i en stor gryta. Strö över vinsyran. Koka upp 4 liter vatten i en separat gryta. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången o vinsyran och låt stå i 2 dygn med lock på.
  2. Efter 2 dygn silas allting. Rör ner 1 kg socker per liter avrunnen saft. Rör länge tills sockret har löst sig. OBS! Saften är färdig efter silningen, den ska alltså INTE kokas upp igen. Häll upp på Atamon-behandlade flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.