Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkburgare med sesamdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gös och räkor upphotade av chili serveras tillsammans med sesamdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta fisken och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
  2. Mixa fisken i en matberedare i ca 3 minuter, tillsätt grädde och mixa i ytterligare 2 minuter. Lyft ur färsen och blanda i räkor, chili, ingefära och limeskal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blöt händerna och forma 4 runda burgare och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga dem i förväg i ugn, 160 grader i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader, så blir det enklare att grilla dem sedan.
  4. Blanda fänkålen med limejuice, salt, peppar och olja, låt dra i 30 minuter före servering.
  5. Grilla burgaren och servera den med fänkålssallad och sesamdressing.
  6. Sesamdressing: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.