Gös och räkor upphotade av chili serveras tillsammans med sesamdressing.
Instruktioner
- Salta fisken och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
- Mixa fisken i en matberedare i ca 3 minuter, tillsätt grädde och mixa i ytterligare 2 minuter. Lyft ur färsen och blanda i räkor, chili, ingefära och limeskal. Smaka av med salt och peppar.
- Blöt händerna och forma 4 runda burgare och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga dem i förväg i ugn, 160 grader i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader, så blir det enklare att grilla dem sedan.
- Blanda fänkålen med limejuice, salt, peppar och olja, låt dra i 30 minuter före servering.
- Grilla burgaren och servera den med fänkålssallad och sesamdressing.
- Sesamdressing: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar