Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcocktail med sparris och kronärtskocka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en enkel men festlig förrätt som går ännu fortare att göra om du använder burksparrris och färdigskalade räkor, men det blir förstås inte lika gott. Rotdelen av sparrisen som skärs bort är träig och trist att äta, men den passar jättebra att koka soppa på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Skär bort ett par centimeter av roten på sparrisen. Skär sparrisstängerna i en halv centimeter tjocka skivor, spara några knoppar till garnering. Koka sparrisen saltat vatten ca 5 minuter. Skölj av sparrisen under rinnande kallt vatten för att påskynda avsvalningen.
  3. Häll av spadet från kronärtskockorna och dela dem i fjärdedelar, spara några halvor till garnering.
  4. Blanda det mesta av räkorna med sparris, skocka, finhackad Schalottenlök och majonnäs, smaksätt med salt, peppar och pressad citron.
  5. Riv sallad fint och lägg i botten på glas, lägg på räkblandningen. Garnera med sparrisknoppar, skocka och några hela räkstjärtar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.