Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbitar med solroskärnor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Gott med bröd till soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrulloch tillsätt mjölken. Värm till 37 gr. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, brödsirap, brödkryddor, solroskärnor, grovtrågmjöl och nästan allt vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Täck över med bakduk och låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut den nästan lika stor som långpannan. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan och lägg över degen i den. Tryck ut degen så den täcker pannan. Nagga degen och skåra den i 20 bitar med en degskrapa. Låt jäsa övertäckt 30 min. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Låt brödet kallna på bakgaller. Bryt isär brödet i bitar när det kallnat.
  2. ugn 225 gr

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.