Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd med solroskärnor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här saftiga rågbrödet är verkligen enkelt att baka, men behöver lite tid att stå till sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en 2 liters brödform eller använd bakplåtspapper.
  2. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 60 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ytterligare ca 40 minuter.
  3. Om brödet verkar bli för mörkt, täck med aluminiumfolie. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat och torrt. Låt brödet vila i formen 3-5 timmar innan det vickas upp på galler.
  4. Låt det vila ytterligare en stund tills brödets undersida är helt torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.