Goda och mättande bullar med mycket fibrer och fin smak. Njut dem varma, gärna med en god hårdost!
Instruktioner
- Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
- Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
- Baka i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar