Knapriga grönsaker med en kryddig dip. Detta är ett sunt mellanmål.
Instruktioner
- Ansa och skölj endiveblad och selleristjälkar. Skär selleristjälkarna i långa strimlor. Ansa och skölj rosésallad och morötter. Skär morötterna i långa strimlor. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Droppa 1 msk citronsaft över äpplena. Lägg upp allting snyggt på ett fat.
- Hacka gräslöken fint. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda vitlök och gräslök med yoghurt och grädde. Smaka av med salt och peppar och rör ner 1 tsk olja.
- Mixa mandel, ajvar, tomater och resten av oljan i en mixer eller matberedare till en jämn kräm. Smaka av med resten av citronsaften och salt.
- Servera dressing och grönsaker tillsammans med ett gott fullkornsbröd eller baguette.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar