Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rawfoodpaj med linser och ruccolapesto

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig favorit bland pajer är denna goda rawfoodpaj. Servera gärna pajen med en stor grön sallad. Glutenfri och mjölkfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ruccolapesto: Blötlägg solrosfrön över natten.
  2. Pajdeg: Blötlägg linser, cashewnötter, pinjenötter, mandlar, solrosfrön och soltorkade tomater över natten.
  3. Pajdeg: Skölj nötter, frön och tomater. Kör mandlar och solrosfrön till ett fint mjöl i en matberedare. Rör ner soltorkade tomater, olivolja, fiberhusk, havssalt och chilipeppar. Kör tills det bildas en jämn massa. Om massan blir för hård tillsätt då teskedsvis med vatten tills den blir hanterbar och inte kladdig (då har du hällt i för mycket vatten). Tryck ut smeten i en normalstor pajform, ca 24 cm i diameter med löstagbar botten. Ställ in formen i kylen under tiden du gör fyllningen och ruccolapeston.
  4. Ruccolapesto: Skölj bort blötläggningsvattnet. Häll i solrosfrön i en matberedare tillsammans med hampafrön, basilika, vitlök och ruccola och kör tills alla ingredienser är finhackade. Tillsätt oljan i en jämn, tunn stråle medan mixern är igång. Smaka av med salt.
  5. Fyllning: Mixa linser, cacashewnötter och pinjenötter så fint som möjligt i en matberedare. Häll i peston och kör några varv till.
  6. Fördela fyllningen fint i pajformen och ställ i kylen. Låt pajen stå i kylen i minst 1 timme, men ju längre den står desto godare.
  7. Servera gärna pajen med en stor grön sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.