Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Reninnanlår med Getostlasagne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Går att servera i stort sätt vilket kött som helst till lasagnen, men vilt passar väldigt bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn reninnanlåret i stekpannan så att det får fin färg runt om. Sätt in i 175˚ a nvänd en stektermometer (helst digital). Köttet får inte bli mer än 59˚. Ta ut det ur ugnen och vira in köttet i smörpapper (släpper ut ångan så att köttet inte fortsätter att ”koka”). Skär upp vid serveringen.
  2. Jag brukar inte följa receptet till punkt och pricka när det gäller lasagnen. Så här gör jag:
  3. Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i smör. Tillsätt spenaten och grovstrimlade tomatbitar. Fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  4. Gör en béchamelsås (med samma mängd grädde o mjölk fast jag använder vetemjöl och gör redningen först och späder med grädde o mjölk). Skär getosten i mindre bitar och blanda i. Om såsen blir för tjock har jag i mer mjölk. I en smörjd ugnssäker form börjar jag med lite béchamelsås, därefter lasagneplattor, spenatfräset och béchamelsås igen. Avsluta med lasagneplattor och béchamelsås. Riv getost över och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
  5. Jag tar getost i både såsen och överst ”efter behag”. Innebär mycket rikligt.
  6. Rödvinssky
  7. 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 50 g strimlat rökt fläsk/bacon 4 dl rött vin 1½ msk konc kalvfond 1 msk maizenamjöl majsstärkelse och 2 msk vatten 1-2 krm salt 1-2 krm socker 25 g smör (kan uteslutas)
  8. Fräs lök, vitlök och fläsk i en kastrull. När löken mjuknat, tillsätt vin och fond. Koka ihop till hälften och sila över såsen i en ren kastrull.
  9. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och red såsen. Smaka av med salt och socker. Klicka i smöret strax före serveringen. Såsen får därefter inte koka. (Jag brukar utesluta smöret, blir ingen större skillnad).
  10. Servera det nystekta köttet med getostlasagnen, rödvinsskyn, förvällda bönor som beströs med stekta fläsktärningar och gratinerad tomat.
  11. Lycka Till!
  12. Marianne

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • somel1 23 februari 2009

    Supergott! Lasagnen ar en intressant kombination till kott istallet for de traditionella potatisratterna. Passar ocksa bra till gravad lax.

  • anderski 7 februari 2011

    Mycket gott! Brukar göra en liknande lasagne med lammfile till. Servera en Cab.Sauvgnon-Merlot till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.