Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavscarbonara med lingonchutney

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten, vinäger, kanelstång, kryddnejlikor och socker till chutneyn. Låt koka ett par minuter. Tillsätt lingonen och koka dem mjuka till krämig konsistens. Späd ev med vatten. Låt svalna och ställ kallt. Tina renskavet. Strimla baconet. Skala och finhacka lök. Bryn smör och fräs bacon och lök. Lägg i renskav och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde och crème fraiche, låt sjuda till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt pastan rinna av. Blanda pasta med såsen och lägg upp i djupa serveringstallrikar. Lägg ev en äggula mitt på pastan och mal peppar över. Servera med lingonchutney och färskriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.