Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavsgryta med kryddiga hjortron

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

De finaste av lappländska råvaror, renkött och hjortron, shiitake och mandelpotatis, får här sällskap av exotiska smaker som kokosmjölk, mynta och ingefära. Presentationen med kött, svamp och äpple som ligger omgiven av en len och lätt sås och kryddad med het hjortronklick ger en modern touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med de kryddiga hjortronen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka upp hjortronen med vatten och socker. Tillsätt chili, ingefära, kryddnejlikor och stjärnanis. Låt koka ca 3 minuter. Ställ kallt.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och hacka äpplena. Skär svampen i mindre bitar. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna, tillsätt renskav och svamp, stek 3-4 minuter tills allt fått fin färg.
  3. Tillsätt äpple, ingefära, pressad vitlök, mynta och kokosmjölk. Rör om och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp med en hög med renskav i varma halvdjupa tallrikar. Häll på såsen och garnera med koriander. Servera med kryddiga hjortron och pressad mandelpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.