Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revben Tandoori

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Dela revbensspjällen i portionsbitar. Skala och hacka en gul lök. Koka upp några liter vatten och smaksätt med lök, lagerblad, vitpepparkorn och salt. Lägg ner spjällen i det kokande vattnet. Låt koka utan lock i 25 minuter eller till dess köttet börjar släppa från benen. Då ska kokningen avbrytas och köttet lyftas upp. Blanda koriander, garam masala, saffran, paprikapulver, riven ingefära, pressad vitlök, krossad röd chilipeppar och salt. Tillsätt limejuice, olja och sist naturell yoghurt. Pensla spjällen med marinaden och låt dem dra i kylskåp ett par timmar. Grilla spjällen över fin glödbädd cirka 3-4 minuter på vardera sidan. De ska bara få fin färg och en grillad yta. Själva köttet är i praktiken redan ätklart efter förkokningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.