Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris á la Malta med apelsin- och hjortronsallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ris á la Malta med apelsin- och hjortronsallad som serveras med mandel- och chokladbollar. Läckra lättlagade godsaker till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ris á la Malta: Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker.
  2. Apelsin- och hjortronsallad: Skär bort skalet från apelsinerna. Skiva dem och varva med hjortron och råsocker. Låt alltsammans stå kallt före serveringen.
  3. Choklad- och mandelbollar: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med rivet apelsinskal och äggvita (spara äggulan) Dela mandelmassan i två delar. Smaksätt den ena halvan med kakao. Rulla till ca 20 chokladbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Blanda äggulan med den hackade mandeln. Rulla c 20 mandelbollar. Doppa ovansidan i mandelhacket. Gräddas som chokladbollarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.