Ris á la Malta med apelsin- och hjortronsallad som serveras med mandel- och chokladbollar.
Läckra lättlagade godsaker till buffébordet.
Instruktioner
- Ris á la Malta:
Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker.
- Apelsin- och hjortronsallad:
Skär bort skalet från apelsinerna. Skiva dem och varva med hjortron och råsocker. Låt alltsammans stå kallt före serveringen.
- Choklad- och mandelbollar:
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda med rivet apelsinskal och äggvita (spara äggulan)
Dela mandelmassan i två delar. Smaksätt den ena halvan med kakao. Rulla till ca 20 chokladbollar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
- Blanda äggulan med den hackade mandeln. Rulla c 20 mandelbollar. Doppa ovansidan i mandelhacket.
Gräddas som chokladbollarna.
Publicerat den
22 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar