Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris á la Malta med vit choklad och apelsinsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingen jul utan ris á la Malta! En klassiker som är god som den är men som också kan varieras i oändlighet ... Här smaksätts den med vit choklad och apelsin. Mums! Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rist med vatten, mortlade kardemummakärnor och salt i 10 minuter. Häll på mjölken och låt puttra på väldigt låg värme i 45 minuter. Rör runt då och då. Häll över i en skål. Hacka chokladen fint och vänd ner i gröten. Rör runt tills den har smält helt. Låt svalna helt i kylen.
  2. Vispa ihop apelsinsaft, råsocker och majsstärkelse i en kastrull. Droppa ner kanelstången. Koka upp under ständigt vispande och låt sjuda tills krämen tjocknar något. Skala mandarinerna/clementinerna och dela i klyftor. Vänd ner i apelsinsåsen.
  3. Vid servering: Vispa grädden fast och fluffig och vänd ner i gröten. Servera Ris á la Maltan med apelsinsåsen. Såsen är god både varm och kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.