Ingen jul utan ris á la Malta! En klassiker som är god som den är men som också kan varieras i oändlighet ... Här smaksätts den med vit choklad och apelsin. Mums!
Laktosfri, glutenfri och äggfri.
Instruktioner
- Koka rist med vatten, mortlade kardemummakärnor och salt i 10 minuter. Häll på mjölken och låt puttra på väldigt låg värme i 45 minuter. Rör runt då och då. Häll över i en skål. Hacka chokladen fint och vänd ner i gröten. Rör runt tills den har smält helt. Låt svalna helt i kylen.
- Vispa ihop apelsinsaft, råsocker och majsstärkelse i en kastrull. Droppa ner kanelstången. Koka upp under ständigt vispande och låt sjuda tills krämen tjocknar något. Skala mandarinerna/clementinerna och dela i klyftor. Vänd ner i apelsinsåsen.
- Vid servering:
Vispa grädden fast och fluffig och vänd ner i gröten. Servera Ris á la Maltan med apelsinsåsen. Såsen är god både varm och kall.
Publicerat den
27 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar