Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risbollar med fårost och persilja

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frasigt goda bollar att servera som tilltugg, förrätt eller vegetarisk huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt finhackad lök och fräs den varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. Rör i riset och tillsätt hälften av grönsaksbuljongen. Spara resten för att späda med.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen i ca 20 minuter. Späd riset med resten av buljongen under koktiden. Låt svalna.
  3. Häll riset i en skål och blanda i ägg, (börja med 1 ägg) parmesanost, persilja, salt och peppar. Risblandningen ska kunna formas till bollar. Om blandningen inte är allt för lös, tillsätt ytterligare 1 ägg.
  4. Skär pecorinon i små kuber, ca 10 st. Forma det lite klibbiga riset till stora bollar, ca 10 st. Tillsätt eventuellt lite mjöl om degen känns alltför lös. Gör en grop i mitten på varje boll, tryck ner en ostkub i varje grop och tillslut riset så att osten hamnar i mitten.
  5. Häll ströbröd på en flat tallrik och tryck och rulla risbollarna försiktigt i det. Doppa eventuellt bollarna först i uppvispat ägg för att ströbrödet ska få lite bättre fäste. Se till så att ströbrödet fäster runtom.
  6. Värm upp rejält med solrosolja i en stekpanna och fritera bollarna tills de blir härligt gyllenbruna och krispiga runtom. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.