Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispufftårta med choklad, vaniljvisp, daim och hallon

(1 kommentar)  
Skriv ut

Helt underbar tårta, som garanterat kommer göra succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker och puffat ris. Bred ut till två bottnar och grädda i ugnen,150°C, i 60 minuter.
  2. Gör chokladsåsen genom att först blanda mjölk, florsocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Koka upp och tillsätt sedan smör och äggulor. Låt koka på svag värme tills den är lagom tjock. Rör hela tiden!
  3. Bred chokladsåsen mellan bottnarna.
  4. Vispa sedan vaniljvispen och ha på ovanpå tårtan. Garnera med hallon och dajmkulor. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ekebacken1 13 juni 2012

    Låtter riktigt smaskig, funderar på att göra den när vi får gäster till helgen. Men.... lägger man bra ut smeten på en plåt, båda på en?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.