Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rivet grillat fläskkött med stark vinägersås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna godbit serveras i hamburgerbröd eller småfranska och gärna en coleslaw till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Med indirekt grillning menas att man placerar briketterna vid varsin sida av grillen och ställer en folieform emellan. På detta vis kan man samla upp det droppar ned och ev använda stekresterna till en sky eller sås. Man lägger locket på och värmen cirkulerar då runt som en varmluftsugn och man behöver då inte vända maten. Man behöver dock lägga i mer briketter ungefär en gång i timmen för att bibehålla en konstant grilltemperatur. Detta sätt att grilla lämpar sig för stora köttstycken.
  2. Lägg paprikapulver, råsocker, chilipulver, spiskummin, strösocker , svartpeppar och salt i en liten skål och blanda väl. Gnid in kryddblandningen ordentligt på köttet.
  3. Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla indirekt på medelvärme i 2½-3 timmar tills köttet är väl genomstekt. Vänd det då och då. Ta köttet från grillen, täck och låt vila 10 minuter.
  4. Häll cidervinäger och vitvinsvinäger, strösocker, chiliflagor och tabasco i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter tills det reducerats ner till en tredjedel, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan men håll dressingen varm.
  5. Riv eller hacka fläskköttet i bitar, tillsätt den starka dressingen och blanda väl. Servera i hamburgerbröd eller småfranska tillsammans med coleslaw.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.