Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rivig fisksoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

"Rivig" för att ingredienserna är rivna, för hettan kan man styra själv. Den här soppan hittade jag på för många år sedan då jag egentligen var sugen på en scampirätt men ekonomin tillät inte det den gången. Man kan lyxa till soppan genom att tillsätta räkor om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs äpple och finhackad gul lök på svag värme tills det mjuknat, utan att ta färg. Tillsätt vitlök, curry, paprikapulver och chili och låt fräsa med en stund. Blanda i potatis- och morotsrivet och rör om ordentligt.
  2. Lägg fiskblocket ovanpå alltihop och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra tills fisken faller i bitar, tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.