Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Robust svamppizza

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Robust och lättgjord pizza med härlig svampsmak! Här gräddas och serveras pizzan i en gjutjärnspanna, men det går lika bra att grädda pizzan rektangulär eller rund på en bakplåtspappersklädd plåt istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och grovhacka svampen. Hetta upp en gjutjärnspanna med olja. Lägg i löken och svampen. Fräs på medelvärme tills vattnet ångat bort, ca 10 minuter. Lägg fräset på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Rulla ut pizzadegen. Skär ut en cirkel som passar i pannan med hjälp av t ex en tallrik. Placera försiktigt degen i pannan. Bred på pesto och lägg på svampfräset. Riv osten och toppa med den. Lämna ca 2 cm av degkanten fri från pålägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, ca 20 minuter. Strö över rosmarin och rimjan samt salt. Ringla över lite olivolja. Servera pizzan varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.