Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En läcker pizza med kantarelldeg som toppas med kyckling, lök, äpple och timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa de torkade kantarellerna till fint "mjöl". Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet. Häll i "svampmjölet" och vetemjölte, knåda eller låt degmaskinen arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 1-1½ timme.
  2. Ta upp degen på mjölad bänk, dela och forma den till 6 stora bullar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in dem i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Skala och skiva löken. Stek lök och timjan mjukt i oljan. Ta upp löken och bryn sedan kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  5. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  6. Kavla ut bullarna ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på créme fraiche och strö över lök- och timjanfräset. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Hyvla äpple och blanda med mangold, olivolja och vinäger.
  8. Skiva kycklingen och lägg på pizzan och toppa med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.