En läcker pizza med kantarelldeg som toppas med kyckling, lök, äpple och timjan.
Instruktioner
- Mixa de torkade kantarellerna till fint "mjöl". Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i "svampmjölet" och vetemjölte, knåda eller låt degmaskinen arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 1-1½ timme.
- Ta upp degen på mjölad bänk, dela och forma den till 6 stora bullar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in dem i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala och skiva löken. Stek lök och timjan mjukt i oljan. Ta upp löken och bryn sedan kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
- Kavla ut bullarna ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred på créme fraiche och strö över lök- och timjanfräset. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Hyvla äpple och blanda med mangold, olivolja och vinäger.
- Skiva kycklingen och lägg på pizzan och toppa med salladen.
Publicerat den
8 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar