Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbets- och chokladkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Morötter blir ju väldigt gott i både matbröd och kakor så då måste väl även rödbetor bli gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 min. Skala dem och låt dem kallna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Finriv rödbetorna (det ska bli ca 5 dl). Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulver.
  3. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform minst 2 liter, helst teflonbelagd med löstagbar kant.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175 grader efter ca 10 min. Grädda totalt 50-60 min.
  5. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktigt helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.