Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödlökspaj med fetaost

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den perfekta bjudrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg samtliga ingredienser till degen i en matberedare och kör tills du får en deg som är smidig och håller ihop väl. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter med löstagbar botten.
  2. Skala och skiva löken mycket tunt och låt den svettas i smöret på svag värme i 5-8 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung, öka värmen och koka ihop i 4-5 minuter tills du får en tjock marmeladliknande konsistens utan vätska.
  3. Skär fetaosten i tärningar. Fördela hälften av lökmarmeladen i pajskalet och strö ut osten över löken och sedan resten av löken ovanpå osten. Krydda lätt med salt och peppar.
  4. Vispa ihop äggen med gräddfil och mjölk eller grädde. Smaksätt med salt och blanda väl. Häll äggstanningen över och grädda i 50-60 minuter i mitten av ugnen.
  5. Kontrollera färgen efter 35-40 minuter, täck ev med folie. Pajen är färdig när äggstanningen stelnat.
  6. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.