Detta är en underbar, smal version av Coq au vin. Detta recept är dessutom mer snabblagat och har en oemotståndlig smak!
Instruktioner
- Tärna baconet fint. Skala lökarna och dela dem i åttondelar. Skala vitlöken och dela den i fjärdedelar. Ansa och skiva svampen.
- Dela fågeln i 12 delar, börja med att skära av vingarna. Dela varje vinge i två delar längs leden. Klyv fågeln på mitten och dela varje bröstdel i två delar. Skär av låren och skär lårfilén från klubban längs benets led.
- Smält matfettet i en stor gryta. Lägg i baconet och bryn det tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och lägg det åt sidan. Lägg i fågeldelarna och bryn dem kraftigt på alla sidor. Lägg åt sidan.
- Lägg svampen i grytan och bryn den på hög värme tills den mjuknar. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ca 1 minut. Salta och peppra. Lägg i bacon, fågel, lagerblad och timjan. Häll över vin och buljong, täck med lock och låt sjuda på svag värme - höna i 45 minuter och kyckling i 30 minuter. Tillsätt vatten om vätskan börjar koka bort.
- Ta bort fågeldelarna och blanda ner crème fraiche i skyn. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citron. Hetta upp fågeln i såsen och servera.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar