Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinskokt höna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en underbar, smal version av Coq au vin. Detta recept är dessutom mer snabblagat och har en oemotståndlig smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna baconet fint. Skala lökarna och dela dem i åttondelar. Skala vitlöken och dela den i fjärdedelar. Ansa och skiva svampen.
  2. Dela fågeln i 12 delar, börja med att skära av vingarna. Dela varje vinge i två delar längs leden. Klyv fågeln på mitten och dela varje bröstdel i två delar. Skär av låren och skär lårfilén från klubban längs benets led.
  3. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg i baconet och bryn det tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och lägg det åt sidan. Lägg i fågeldelarna och bryn dem kraftigt på alla sidor. Lägg åt sidan.
  4. Lägg svampen i grytan och bryn den på hög värme tills den mjuknar. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ca 1 minut. Salta och peppra. Lägg i bacon, fågel, lagerblad och timjan. Häll över vin och buljong, täck med lock och låt sjuda på svag värme - höna i 45 minuter och kyckling i 30 minuter. Tillsätt vatten om vätskan börjar koka bort.
  5. Ta bort fågeldelarna och blanda ner crème fraiche i skyn. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citron. Hetta upp fågeln i såsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.