Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Långputtrande sås som blir fullastad med smak och inte behöver redning.

Ingredienser

Instruktioner

Ett par schalottenlökar steks på relativt låg värme relativt länge, nästan gegga ska det bli. På med en klutt tomatpuré och lite flingsalt samt nymalen svartpeppar. Stek ihop det så att det blir en röd gegga. Häll på lite god balsamvinäger och låt det puttra lite till. Slå på rödvin. I med en skvätt kalvfond och låt reducera till halva mängden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.