Den här grillade kycklingen är marinerad i en delikat klibbig marinad som har en ton av het och rökt chili.
Instruktioner
- Dela chilin på längden. Dela även kycklingfiléerna på hälften.
- Gör marinaden genom att blanda färskpressad apelsinsaft, soja, socker, chili och rökt paprikapulver i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sjuda cirka 10 minuter tills marinaden börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen och låt marinaden svalna helt.
- Häll marinaden i en stor skål och tillsätt kycklingen. Vänd kycklingen så att den täcks väl av marinaden. Täck över med plastfolie och låt marinera i kylen upp till tre timmar.
- Hetta upp grillen och pensla grillgallret med olja eller hetta upp oljan i en grillpanna.
- Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, spara marinaden. Grilla kycklingen eller stek den i grillpannan cirka 5 minuter. Pensla under tiden kycklingen rikligt med marinaden. Vänd och grilla ytterligare cirka 5 minuter tills den är genomstekt och blivit mörkt gyllene. Ta från värmen och låt vila 5 minuter innan den serveras.
- Rökt paprikapulver finns i specialbutiker och kallas också rökt piementopulver. Det går även bra att använda starkt paprikapulver blandat med rökt salt.
Publicerat den
23 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar