Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt fasanbröst på spröd botten med quinoa- och äppelsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kombinationen av sälta och sötma i denna rätt är helt gudomlig! Rökt fasanbröst är en god men ganska exklusiv produkt som inte alltid är så enkelt att få tag i. Du kan byta ut det mot annat rökt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spröd botten: Skär smöret i små tärningar och mixa det med mjöl och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda till en fast deg. Knåda ihop den till en boll, slå in i plastfolie och lägg den i kylen att vila i 1 timme.
  2. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen till en rektangel och skär den i 6 avlånga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de är gyllene och spröda.
  4. Quinoa- och äppelsallad: Koka betorna nätt och jämnt mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Skär dem i tunna klyftor. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs vitlöken utan att den tar för mycket färg. Tillsätt betor, vinäger och socker. Sänk värmen och låt allt småsjuda 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär fasanbröstet i tunna skivor. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Blanda dem med nykokt quinoa och de varma betorna.
  6. Lägg bottnarna på varsin tallrik. Fördela quinoa- och äppelsalladen på bottnarna, toppa med fasanbröstskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.