Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romersk gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Knubbiga champinjoner, skivad lök och oregano ger smak åt den här verkligt goda grytan. Köttet får puttra långsamt på svag värme så att det blir riktigt mört och gott. Litet vitlök ger fin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i tärningar. Skala och skiva löken. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Bryn först köttet i litet matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs lök och champinjoner, var för sig, i stekpannan och lägg över dem i grytan. Strö över kryddorna och tillsätt tomatpuré och vitlök.
  3. Vispa ur stekpannan med buljong eller vin. Häll det hett över kött och övriga ingredienser i grytan. Låt det hela sjuda upp och sedan eftersteka på svag värme ca 35 minuter eller tills köttet är genomstekt och mört. Stektiden beror litet på hur stora tärningar du har skurit köttet i. Pröva med sticka så att det är mört.
  4. Strö över litet oregano och servera med pasta eller ris. Bjud också en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.