Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarin- och citronkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Saftiga rutor med en spännande smakkombination av rosmarin och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöla en form, 16x26 cm eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten.
  2. Vispa smör, citronskal, socker, vaniljsocker och salt ljust och luftigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt försiktigt mjölet blandat med bakpulver och varva med gräddfilen. Vispa smeten slät.
  3. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i ca 35 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är färdig i mitten.
  4. Blanda citronsaft,vatten, socker, rosmarin och citronskal i en kastrull. Värm över låg värme så att sockret löser sig. Koka upp lagen och sänk sedan värmen och låt allt sjuda i 5 minuter. Lagen ska tjockna lite.
  5. Stick små hål i kakan med en provsticka. Häll sakta den heta lgen i omgångar över kakan och låt lagen sugas upp innan mer hälls på. Låt kakan stå 20 mintuer så att lagen sugs upp helt innan kakan lyfts ur formen och skärs i bitar.
  6. Toppa med vispad grädde vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.