Saftiga rutor med en spännande smakkombination av rosmarin och citron.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och mjöla en form, 16x26 cm eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten.
- Vispa smör, citronskal, socker, vaniljsocker och salt ljust och luftigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt försiktigt mjölet blandat med bakpulver och varva med gräddfilen.
Vispa smeten slät.
- Bred ut smeten i formen och grädda kakan i ca 35 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är färdig i mitten.
- Blanda citronsaft,vatten, socker, rosmarin och citronskal i en kastrull. Värm över låg värme så att sockret löser sig.
Koka upp lagen och sänk sedan värmen och låt allt sjuda i 5 minuter. Lagen ska tjockna lite.
- Stick små hål i kakan med en provsticka. Häll sakta den heta lgen i omgångar över kakan och låt lagen sugas upp innan mer hälls på. Låt kakan stå 20 mintuer så att lagen sugs upp helt innan kakan lyfts ur formen och skärs i bitar.
- Toppa med vispad grädde vid servering.
Publicerat den
11 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar