Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarin och vitlöksspäckad kotlettrad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En hel kotlettrad är lättlagad festmat och praktisk när man är några stycken runt bordet. Servera exempelvis hasselbackspotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala vitlöksklyftorna och hacka den och rosmarin fint tillsammans. Tvätta citronerna och strimla skalet och skär tomaterna i klyftor.
  3. Gör flera snitt i köttet intill benet och fyll med örterna och citronraspet. Skåra köttet lätt på utsidan och gnid in salt, peppar och olja.
  4. Häll vinet i en ugnssäker form och lägg i köttet så att det vilar på benet.
  5. Stek i ugnen i 1½ –2 timmar, ös då och då med den sky som bildas.
  6. När det är ca 10 minuter kvar av stektiden läggs tomatklyftorna i.
  7. Köttet är klart när innertemperaturen är 72°.
  8. Låt vila 10 minuter och skär upp köttet i cm- tjocka skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.