En hel kotlettrad är lättlagad festmat och praktisk när man är några stycken runt bordet. Servera exempelvis hasselbackspotatis till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala vitlöksklyftorna och hacka den och rosmarin fint tillsammans. Tvätta citronerna och strimla skalet och skär tomaterna i klyftor.
- Gör flera snitt i köttet intill benet och fyll med örterna och citronraspet. Skåra köttet lätt på utsidan och gnid in salt, peppar och olja.
- Häll vinet i en ugnssäker form och lägg i köttet så att det vilar på benet.
- Stek i ugnen i 1½ –2 timmar, ös då och då med den sky som bildas.
- När det är ca 10 minuter kvar av stektiden läggs tomatklyftorna i.
- Köttet är klart när innertemperaturen är 72°.
- Låt vila 10 minuter och skär upp köttet i cm- tjocka skivor.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar