Allt i ett, dessutom enkelt och gott. Chèvreyoghurt ger den goda sältan åt potatis och grönsaker. Jag drömmer mig tillbaka till sommaren och den ljuvliga färskpotatisen ... Ur Allt om Mat 10/06.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skölj och skrubba potatisen ren. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Lägg potatis, paprika och lök i en ugnssäker form och blanda med olivolja, salt och rosmarin.
- Gnid in kycklingklubborna med paprikapulver, olivolja, salt och peppar. Lägg dem i grönsaks- och potatisformen. Tillaga alltsammans mitt i ugnen ca 45 minuter, tills innertemperaturen på kycklingen är 70°.
- Mixa matyoghurt och getost med mixerstav i en hög skål. Tillsätt vattnet och smaka av med salt.
- Garnera potatis, grönsaker och kyckling med litet plockad rosmarin och rippla över chèvreyoghurten.
Publicerat den
6 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar