Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad kyckling med fänkål och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En färgglad rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta fänkål och rödlök och blanda med vitvinsvinäger, låt stå 10 min.
  2. Skär purjolöken i ca 7 cm långa bitar. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut filéer av fruktköttet (sparas till garnering). Apelsinresten som blir över får steka med kycklingen.
  3. Blanda kycklingbenen med fänkål, rödlök, purjolök, apelsin, timjan och olivolja i en ugnslångpanna. Stöt fänkål i mortel och krydda kycklingen, salta och peppra.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 35 min, blanda runt några gånger under tiden. Garnera med apelsinfiléer.
  5. Servera med potatis, ris eller gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.